“Zoom in bij jezelf” – online avondreeks

“Be patient toward all that is unsolved in your heart and to try to love the questions themselves …. Live the questions now.

Perhaps you will then gradually, without noticing it, live along some distant day into the answer.” R.M. Rilke

 

De wereld verandert, en dat is niet voor even. Je wil deze geschiedenis bewust beleven en voelt de nood om midden in deze turbulente tijd stil te staan. Tijd te maken voor jezelf. Uit de drukte, uit de actie, uit het hoofd..

Stilstaan in het ‘nu’, bij vragen over wie je in essentie bent, bij wat jij van binnenuit wil bijdragen in je leven , in je werk, in je omgeving. Terug naar binnen, naar datgene wat gevoeld of gehoord wil worden.

Je wil bewust leven, antwoorden laten ontstaan en bewust kiezen voor wat jij wil. Je wil dit doen in verbinding met anderen, omdat verbinding het hart voedt. Omdat anderen je een nieuw venster geven om te kijken naar jezelf en wat jou beweegt.

Je bent welkom bij onze reeks avondsessies om vanuit het “nu” je toekomst te creëren.

Zoom in bij jezelf    –  Leef je vragen nu

In een groep van 6 deelnemers komen we samen, op vier avonden van twee uur , in mei en juni – via Zoom.

In deze bijeenkomsten sta je stil bij wat er leeft.  Naast ons klassieke denken zetten we vooral het voelen centraal. We verbinden de wijsheid van hoofd hart en lijf. We verkennen vanuit open hart en geest wat ons bezighoudt. We maken ruimte voor de onderstroom die speelt. Wat betekent dit voor wie jij wil zijn en wat je wil realiseren ?

De werkvormen zijn rijk: meditatie, een stuk inspiratie of tekst, een centrale oefening, uitwisseling, een gedicht, muziek. We faciliteren verdiepende gesprekken, gebruiken de groep als spiegel en zorgen voor  onderlinge verbinding in de groep.

Tussen de sessies door ben je van harte welkom om met één van de begeleiders een individueel gesprek te voeren. Je neemt hiertoe zelf initiatief op het moment dat dat voor jou passend is.

Wat haal je eruit ? 

 • Dicht bij jezelf blijven en nog meer jezelf worden in deze woelige tijd.
 • Meer rijkdom uit je leven halen omdat je dichter bij je levensmissie komt.
 • Oefenen met handelen vanuit bezieling en inspiratie, niet vanuit moeten of vanuit angst.
 • Gebruik maken van de intelligenties van je hoofd, hart en lichaam om fundamentele keuzes te kunnen maken in de veranderende wereld.
 • Online ervaren van het maken van verbinding met anderen.

Programma

Avondsessies van 19-21 u

 • Sessie 1  20 mei                Bronnen van intelligentie: Hoofd, hart, buik
 • Sessie 2  27 mei                Vier niveaus van Bewustzijn: drama, situatie, keuze en kans
 • Sessie 3   3 juni                 Balans tussen bezieling en handelen
 • Sessie 4  10 juni                Kiezen vanuit vier bewegingen van het leven
 • Tussentijds                        Coachingsgesprek met één van de begeleiders naar keuze

Ervaringen van deelnemers 

“Het is een rustmoment om met dingen bezig te zijn waar ik anders niet zou toe komen. Aandacht geven aan mijn vragen helpt me “

“Door dit met anderen samen te doen, voel ik dat ook zij met dezelfde vragen zitten. Het doet deugd om die verbinding te voelen.”

“De grootste waarde is de reflectie van andere mensen, anderen die naar je luisteren en een gerichte opmerking maken.”

“Ergens je ei kunnen leggen. Woorden geven aan wat latent aanwezig is zodat het duidelijker wordt voor jezelf.”

Praktisch

 • De groep bestaat uit 6 – max 8 deelnemers. 
 • De sessies worden via ZOOM gefaciliteerd
 • Timing 19-21 u 
 • Kostprijs: 150 EUR excl BTW. Wanneer je met twee inschrijft is de tweede persoon aan halve prijs. Dus totaal 225 EUR (excl. BTW ) .Na betaling van de factuur is is je inschrijving bevestigd.
 • Je schrijft in voor de vier sessies  als geheel en engageert je ook om er telkens bij te zijn, omdat dit belangrijk is voor het groepsproces.
 • Bij interesse plannen we een kennismakingsgesprek van 20 min met één van de begeleiders.
 • Inschrijven via els@whispering.be of info@anitamichgelsen.nl

Begeleiders

De avondreeks wordt begeleid door Els Demesmaeker (B) en Anita Michgelsen (NL). We leerden elkaar kennen in de opleiding Systeemdynamiek in Organisaties bij het Hellingerinstituut en hebben beiden een brede achtergrond in leiderschaps-en organisatie-ontwikkeling. Vanuit onze passie om mensen dichter te brengen bij wat hun echt bezielt startten we PRESENCE -organisatiecoaching.

Vanuit PRESENCE begeleiden we samen organisaties, teams en professionals in transformatie. Weten wie je bent, wat je doet,waarom en waarvoor je het doet is de rode draad in ons werk. 

 

 

 

Ja, ik wil graag weten of deze avondreeks iets voor mij is