Over Whispering

Wie ben ik?

Els Demesmaeker, 08-02-1969

Missie

Ik help ondernemers en hun managementteams om hun organisatie te laten groeien van binnenuit.  Doordat mensen werken vanuit wie ze zijn en wat hun zin geeft. In verbinding met elkaar en met het gezamenlijk doel. Het is mijn kracht om leiders te ontwikkelen  als mens, door hen een spiegel voor te houden. Medewerkers moedig ik aan om in kwetsbaarheid en openheid samen te werken. Ik adviseer over hoe structuur dit kan ondersteunen. Zo help ik organisaties om met ieders betrokkenheid hun missie te realiseren. Professionals die zoeken naar persoonlijke groei en zingeving begeleid ik als lifecoach.

Korte biografie

De belangrijkste opleidingen die me hebben gevormd zijn

  • Master in Arbeids-en Organisatiepsychologie (KULeuven)
  • Gestalttherapie – en coaching(IVC)
  • Certified Coach (Quintessence)
  • Systemisch Coach en Organisatie-Opsteller (Hellingerinstituut);
  • Agile Organiseren volgens Sociocracy 3.0 (James Priest)

Ik vulde de eerste 10 jaar van mijn loopbaan diverse HR management functies in, o.a. bij CANON, MICROSOFT, QUINTESSENCE, telkens met Leiderschap en Leren en Ontwikkelen als rode draad. In 2006 start ik als zelfstandig Organisatiecoach vanuit AMAZO en sinds 2020 vanuit  WHISPERING. Ik ben een ervaren vertrouwenspartner voor groeiende, innovatieve bedrijven die een cultuur van betrokkenheid willen creëren. Vaak zijn dit start-ups en scale-ups in IT, technologie en dienstverlening. De menselijke kant van leiderschap en organiseren staan centraal in mijn aanpak. Ik hou ervan om samen met de ondernemer en HR een aanpak uit te werken om hun organisatie te ontwikkelen en die mee te implementeren.

Voor mijn persoonlijke groei volg ik heel regelmatig opleiding en supervisie, omdat ik zelf graag bijleer en bewust wil blijven van wat mij drijft en waarin ik persoonlijk kan ontwikkelen.

Mijn persoonlijke leerweg en hoe ik werk

In mijn vak ben ikzelf als mens het belangrijkste instrument. Dat vergt dat ik me kwetsbaar en lerend opstel. Wat ik nu beteken voor leiders en organisaties, heeft zijn basis in alle levens- en werkervaringen en in ontmoetingen die me hebben gevormd. Ik licht ze graag toe.

Verbinden vanuit het hart.  Met jezelf, met mekaar, met je missie.

Als Arbeidspsycholoog startte ik mijn loopbaan in HR. Na 10 jaar in HR -functies werd ik me op confronterende wijze bewust dat ik als leider maar kon groeien door aan mezelf te werken. De opgedane kennis in mijn hoofd was  onvoldoende. Ik startte een opleiding tot Gestalttherapeut.  Daar leerde ik dat ik enkel vanuit mijn hart de ander in beweging kan brengen. Het is de rode draad in mijn werk als coach: mensen verbinden met hun gevoel ,met wat hen zin geeft. Teams  verbinden door menselijke kwetsbaarheid te delen.

Faciliteren en samen creëren

Tijdens de opleiding tot Gestalttherapeut start ik als zelfstandig coach. In het werken als  leiderschaps- en teamcoach ervaar ik hoe belangrijk het is mijn eigen stijl te volgen. Ik ben geen tafelspringer. Ik ben rustig, luisterend, sensitief. Ik voel aan wat er leeft en kan op een constructieve manier een spiegel voorhouden. Ik haal energie uit coachend faciliteren: een veilig kader scheppen waarin mensen de beste versie van zichzelf kunnen worden, het gesprek begeleiden zodat de essentie wordt gezegd, voelen wat er binnen een organisatie leeft en vervolgens de lagen in de organisatie met mekaar laten speken. Ik doe dit liefst in een vertrouwensvolle samenwerking met opdrachtgevers die ook op zoek zijn naar de dialoog, samen willen creëren en evolueren.

Wendbaar , gericht op zelforganisatie

Stilaan wordt duidelijk dat mijn stijl erg aanslaat bij organisaties die willen groeien, waar wendbaarheid en zelforganisatie centraal staan. Ik begeleid van nabij een aantal start ups en scale-ups in hun groeispurt. Ik verdiep me daartoe in het zogenaamde Agile organiseren met Sociocracy 3.0 en zet mijn kennis in bij het invoeren van zelforganiserende teams.

Systemische basisprincipes voor een levendige organisatie

Maar structuur en processen is niet alles. Ze werken enkel als de cultuur – de onderstroom goed zit. Om inzicht te krijgen in wat in de onderstroom vastloopt, helpt het om naar de systemische principes te kijken. Dankzij de jaaropleiding organisatie-opstellingen kreeg ik inzicht in wat in essentie elk levend systeem – mens, team, organisatie, nodig heeft om te floreren. Wanneer je processen en structuur opzet in een organisatie, kan je daar het beste rekening mee houden. Deze systemische aanpak geeft een doorleefd inzicht in patronen in de organisatie en helpt om duurzame verandering van binnenuit op gang te brengen.

Op het ritme van de ziel. 

Door te werken met deze intuïtieve wijsheid van systemen, is ook mijn verwondering gewekt. Verwondering over hetgeen onze evolutie onzichtbaar verder duwt, waar we met onze ratio geen vat op hebben. Zowel als individu en als organisatie zijn we zoveel meer dan onze persoonlijkheid, onze patronen. Er is iets onveranderlijk dat ons in beweging zet en laat evolueren, als we daar durven voor openstaan en niet vasthouden aan het gekende. De beweging van de ziel, van het leven, hoe je het ook wil noemen. In Theory U schrijft Otto Scharmer: echte transformatie vraagt om een open geest, een open hart en een open wil waarmee je je volle potentieel kan realiseren.

De puzzelstukken vallen nu in mekaar: ik ben FLUISTERAAR. Ik voel wat er in de onderstroom leeft en geef inzicht hoe structuren en processen de organisatie helpen of belemmeren in haar groei. Ik hou leiders een spiegel voor en druk op pijnpunten, als een acupuncturist. Ik begeleid mensen en organisaties van binnenuit en op eigen kracht naar verdere ontwikkeling en bezieling. Dat is wat me drijft, van binnenuit.

 

 

Koffie drinken?

Wil je weten wat er echt speelt in jou, in je team, in je organisatie? Ben je bereid ernaar te kijken en geloof je dat zijn belangrijker is dan doen? Wil je terug meer betrokkenheid en bezieling in je organisatie of in je eigen leven? Laten we eens samen koffie te drinken. Om te luisteren, te verkennen wat je bezig houdt, je wat inspiratie te geven. Zonder verplichting.