Je onderneming groeit maar als jij groeit

 

Je gekende strategieën werken niet meer

Je wil als ondernemer je bedrijf laten groeien. Want anders was je geen ondernemer. Sure. Je hebt vijf borden tegelijk in de lucht, dat kan je goed. Je startte je bedrijf met een sterk idee, een product, een concept en je vond snel je eerste klanten. Bingo. Het product verder ontwikkelen, klantencontacten onderhouden, marketing, financiën…dat alles vroeg aandacht. De groei van je bedrijf drong zich op en je omringde je met collega’s. Work hard, play hard, was jullie motto. En sommige bleven, andere niet.. Maar jij gaat door, want het is jouw verantwoordelijkheid. Tot het begint te haperen. De groei stokt. En jij werkt hard en steeds harder, play less..

Je hebt al veel met je ratio gezocht naar oplossingen, maar dat loopt vast. Je draait in rondjes. Het nieuwe business plan dat je opmaakte levert geen resultaat. Een andere stap is dus nodig.

Jij bent de rem op je groei

Herkenbaar? Je zal het niet graag horen, maar je bedrijf laten groeien vraagt dat jij groeit. Het vraagt dat je niet  méér van hetzelfde doet, maar wel op een andere manier werkt. Waarschijnlijk hapert de groei op iets wat in jou hapert. Zoals vertrouwen geven, conflicten durven bespreken, mensen kunnen leiden en coachen. Als je organisatie groeit verandert jouw rol. Het vraagt dat je het geheel bewaakt en richting geeft, en dat je andere mensen rollen toekent en verantwoordelijkheden geeft. Dat je niet aan micromanagement doet en ook geen laisser-faire beleid voert. Dat je leert mekaar aan te spreken en aan de verbinding en het vertrouwen werkt.

Koen is 38 jaar, start-up ondernemer en komt langs op het moment dat hij de slaap niet meer vindt. Het software bedrijf dat hij  vier jaar geleden oprichtte groeit succesvol.  Intussen werkt hij samen met een paar jongere collega’s die zorgen voor productontwikkeling en de service na verkoop. Koen onderhoudt zelf de commerciële contacten en houdt ook voeling met de technologische evoluties. Een kapitaalsronde loopt. De druk op de cijfers stijgt, en ook processen moeten uitgewerkt worden.

Hoe communiceren we , hoe maken we offertes en volgen we ze op? Marketing vraagt aandacht. Hier en daar ontstaan spanningen in de samenwerking. Koen werkt hard en compenseert voor zijn collega’s die niet altijd aan zijn verwachtingen voldoen. Waarom is iedereen niet zo ondernemend als hij ? De stress stijgt. Koen slaapt niet meer, doet niet meer aan sport meer en zag zijn vrienden al maanden niet meer.

In het gesprek beseft hij dat het zo niet verder kan en dat hij op een andere manier zijn bedrijf moet gaan leiden. Zich omringen met ervaren collega’s, verantwoordelijkheden delegeren, structuur brengen, coachen. En tijd maken voor zichzelf, less work, more play.

Afstand nemen om te reflecteren en je te ontwikkelen

Net als je relatie vraagt ook je organisatie om onderhoud. Even afstand nemen en reflecteren. En dat begint bij zorg dragen voor jezelf. Wat heb jij nodig om je rol als ondernemer in deze fase van je bedrijf op te nemen? Welke vaardigheden kan jij ontwikkelen, hoe hou jij je energiebalans op peil, welke complementaire partners heb je nodig ? Hoe hou je het team bij mekaar en in de juiste richting?
Wat belemmert jou om je bedrijf te laten groeien? Daar kan je meer zicht op krijgen door er met een neutrale buitenstaander over te praten.

Een vertrouwenspartner die jou helpt als mens en als ondernemer

Als je je in dit verhaal herkent kan AMAZO iets voor jou betekenen. Als organisatiefluisteraar maken we het onzichtbare dat  bij jou en in je onderneming speelt zichtbaar. Zodat je terug met meer inzicht en vrijheid je volgende stap kan maken. En met volle zin en duidelijke richting weer verder kan.


“Een ervaring die bij blijft. Els heeft een zachte maar tegelijk kordate aanpak die ons erg geholpen heeft op vlak van coaching en team dynamiek. Ik zie haar als een echte partner, iemand die ook mee in de organisatie stapt om je te helpen met concrete uitdagingen. Heel erg op maat en hands-on. Een erg aangename samenwerking!” 

Philippe De Ridder, Founder en CEO Board of Innovation

Hoe werkt het concreet ?

We maken een verkennende afspraak bij mij of bij jou op kantoor. Als het klikt plannen we op regelmatige tijdstippen een sessie van 1,5 à twee uur. Daarbij bespreken we jouw noden en concrete vragen. Ik spiegel je, geef je nieuwe perspectieven en denkkaders, help je moeilijke gesprekken voor te bereiden, deel mijn ervaring en inzicht.

 

Hoe helpt Amazo?

Amazo begeleidt ondernemers en hun teams om te groeien vanuit bezieling. Dicht bij de mens en met oog voor al wat er leeft faciliteren we verandering. Alleen zo ontstaat betrokkenheid en energie. Professionals coachen we in persoonlijke groei en zinvol werk.
Je kan gebruik maken van KMO portefeuille voor begeleiding van je organisatie en van loopbaancheques voor je loopbaanontwikkeling.

Kennsimaken? 

Wil je graag vrijbiijvend kennismaken bij een kop koffie ? Contacteer ons via info@amazo.be of 0475 70 45 29