Leiderschapsprogramma

Leiderschapsprogramma

Hoe werkt leiderschapsontwikkeling? 

Als leider heb je de opdracht om door en met andere mensen samen een doel te bereiken. Niet je expertise, maar vooral je capaciteit om mensen in beweging te brengen  staat centraal. Leiderschap gaat verder dan een set van vaardigheden en aangeleerd gedrag. Het veronderstelt een basishouding van openheid en dienstbaarheid. Een open geest, hart en wil om het potentieel van je organisatie, van je mensen, van  je team te zien en tot ontwikkeling te brengen. Daarom is het belangrijk je zelf erg bewust ze zijn van jouw innerlijke wereld. Je talenten, je drijfveren, je aangeleerde patronen, je valkuilen.

Iemand die daar bewust van is en er verantwoordelijkheid voor neemt toont persoonlijk leiderschap. Je kan pas anderen leiden als je jezelf kan leiden.

Hoe zit een programma eruit? 

In een leiderschapsprogramma doorloop je volgende stappen.

  • Bewuster worden wie je zelf bent: Door reflectie en uitwisseling met elkaar word je als leider bewust van je persoonlijke drijfveren en onbewuste patronen. In een sfeer van openheid en vertrouwen ondersteunen deelnemers mekaar  in dit proces van bewustwording. We werken aan kwetsbare en authentieke uitwisseling.
  • Verbindende communicatie: Om mensen te leiden is verbinding essentieel. Verbinden doe je vanuit het hart. Je krijgt inzichten en oefeningen om met mekaar in interactie te gaan vanuit gewaarzijn van het hart, het hoofd, het lijf. In het  hier-en nu ontstaat echt contact en kan je samen iets creëren.
  • Leiden van anderen: Wat maakt dat mensen je volgen of niet? Leiders die aantrekkelijk zijn voor anderen zijn leiders die zelf geïnspireerd zijn door wat ze doen. Die een innerlijk geloof uitstralen in waar ze voor gaan. Door hun persoonlijke bezieling inspireren ze anderen. Je komt in je kracht door stil te staan bij wat jou van binnenuit inspireert.

Hoe werkt het concreet ? 

Om een programma voor jou op te starten komen we graag langs. We bespreken de strategische doelstellingen van je organisatie, en bekijken hoe het leiderschapsprogramma deze kan ondersteunen. We maken een modulair programma op maat van je organisatie. Dit is een combinatie van groepsleren, individuele coaching en online tussentijdse opvolging.

Ja, ik wil graag weten hoe Leiderschapscoaching ons kan helpen. Laat ons eens koffie drinken.