Campfire teamsessie

Campfire teamsessie

Herken je dit ?

Als leidinggevende stuur je je team on-line aan.  Je mensen werken van thuis of werken in shiften. Het team is nooit compleet. Je hebt de eerste ervaringen opgedaan. Technisch lukt het en de taken raken gecoördineerd. Je hebt ook al een borrel genomen samen. Check.  En toch voel je dat er iets ontbreekt. Je krijgt geen vat op wat er echt leeft in de verhoudingen en de samenwerking. Het is moeilijk om via het scherm aan te voelen wat er onder water speelt.  Op mekaar reageren en doorvragen, loopt moeizaam. Wat je in normale omstandigheden opvangt voor of na de vergaderingen , in de pauze, bij de koffie, dat mis je .

En net nu iedereen op afstand zit is die relationele verbinding essentieel. Ieder is al wat meer in zijn eigen wereld, de band met het bedrijf verzwakt. En in de vergaderingen raak je je ei niet kwijt.

Daarover een gesprek voeren vraagt psychologische expertise en methodiek. Vooral als het via de technologie gaat vraagt het een gestructureerd proces. In die digitale ruimte zitten we ook veel meer in ons hoofd. En het is niet daar dat verbinding wordt gemaakt, dat gebeurt vanuit de buik en het hart. 

Hoe kan een Campfire sessie je team helpen ?  

In een Campfire videomeeting van anderhalf uur  reiken we een structuur aan die je teamleden naar een diepere laag brengt. Uit het hoofd, dicht bij zichzelf en al wat er speelt. Om van daaruit met mekaar echt te praten. Geen chit-chat. Wel hoe ik op dit moment onze teamwerking ervaar, wat ik mis, wat me bezighoudt, waar ik me aan erger, wat ik nodig heb om dit vol te houden. We reiken een werkwijze aan die zorgt dat er open kan gesproken worden en dat er goed kan gereageerd worden. Deels in groep, deels in break outs, deels individueel. Op het einde van de sessie voelen leden zich vrijer, meer gehoord en gezien als mens en terug meer gealigneerd met mekaar.

Hoe werkt het concreet ? 

  • Je plant een gratis kennismakingsgesprek van 30 min in. Via telefoon, mail of contactformulier
  • We bespreken je situatie en werken een concrete aanpak uit die voor jou best werkt.
  • Indien gewenst doen we vooraf individuele gesprekken met teamleden.
  • Ik faciliteer de teamsessie van 1,5 u via Zoom , Skype of teams.
  • We plannen een nabespreking om te kijken hoe je hier als leidinggevende zelf opvolging aan kan geven.

 

Ja, ik wil graag weten hoe een Campfire sessie mijn team kan helpen.