Onderhoudsbeurt voor je team

Onderhoudsbeurt voor je team

Herken je dit? 

In een team gaat het zoals in een relatie. Je hebt geïnvesteerd in een stevige basis, alleen doorheen de tijd is ieder op zijn eigen taak en prioriteiten gericht, elk vanuit zijn of haar goede intenties. Door tijdsdruk en stress wordt geen tijd gemaakt voor een dieper gesprek. Terwijl er wel irritaties of wrijvingen zijn die sporen achterlaten.  Zoals  water niet kan stromen door een verstopte leiding, zijn ook opgehoopte irritaties een belemmering voor echt vlotte samenwerking. Of gewoon, tijd maken om de violen terug af te stemmen, verwachtingen te toetsen, waardering uit te spreken.

Hoe kunnen we je helpen? 

In een één of tweedaagse teamcoaching brengen we je team dichter bij mekaar.  Hoe willen we als team verder ontwikkelen? We onderzoeken welke dynamiek en patronen er spelen in de onderstroom. Wat helpt ons om onze toekomst te realiseren en wat belemmert ons ? Wat is onopgelost uit het verleden en zit goeie samenwerking of verdere groei in de weg?
Als ervaren en neutrale facilitator zorgen we  ervoor dat wat er onder water leeft wordt uitgesproken in een veilig omkaderde setting en dat er geluisterd wordt. We spiegelen patronen in de teamdynamiek en bied alternatieven aan. Door deze kwetsbare dialoog ontstaat er meer begrip en openheid naar mekaar. Er komt hernieuwde energie en zin om aan het gezamenlijke project te werken .

In de teamcoaching werken we als vertrouwenspartner van de leidinggevende en zorgen we ervoor dat de groep in zijn eigen kracht blijft. Je krijgt als teamleider  feedback en coaching hoe je zelf kan bijdragen aan betere teamcohesie.

Wat kan je concreet verwachten?

Dit zijn de stappen die we nemen bij Teamcoaching:

  • Tijdens een intakegesprek van 1,5 à 2 u verkennen we de situatie van je team en je vraag
  • De teamcoaching duurt meestal 1 dag. Ze kan ook deel uitmaken van een strategische off-site . Dan bespreken we vooraf welke timing het best passend is.
  • Indien je de teamcoaching wil combineren met een strategische sessie, werken  samen met een collega – strategiecoach.