Nieuw samengesteld team opbouwen

Nieuw samengesteld team opbouwen

Hoe bouw je aan een nieuw samengesteld team ?

Om als team samen je missie te realiseren is onderling vertrouwen de basis. Vertrouwen creëer je door met mekaar open en oprecht te praten over wie je in essentie bent  en waar je van wakker ligt. Pas wanneer er vertrouwen is durft een team ook moeilijke gesprekken aangaan. Die moeilijke gesprekken zijn nodig om niet alleen de ratio, maar ook het gevoel op tafel te krijgen. Wanneer teamleden zich gehord voelen kunnen ze zich echt engageren voor het gezamenlijk doel.

Hoe kunnen we je helpen? 

In een één of tweedaagse teamcoaching brengen we je team dichter bij mekaar. We werken aan een gedragen visie voor de toekomst. Hoe willen we als team verder ontwikkelen? We zorgen ervoor dat teamleden mekaar beter leren kennen als mens. We zetten de eerste stappen in het geven van wederzijdse feedback die verder gaat dan de veilige comfortzone.
Als ervaren en neutrale facilitator zorgen we voor een  veilig omkaderde setting waarin ieder zich kwetsbaar kan tonen. We voorzien oefeningen en structuur om de volgende stap in openheid en dus maturiteit te zetten.

In de teamcoaching werken we  als partner van de leidinggevende en zorgen we ervoor dat de groep in zijn eigen kracht blijft.  Je krijgt als teamleider feedback en coaching  hoe je zelf kan bijdragen aan sterke teamcohesie.

Wanneer ? 

  • Je hebt een team dat vrij nieuw is, of waar recent nieuwe teamleden bijgekomen zijn.
  • Je voelt dat teamleden terughoudend zijn om mekaar aan te spreken en feedback te geven.

 

Ik wil graag weten hoe teamcoaching ons kan helpen