Zelfsturend team begeleiden

Zelfsturend team begeleiden

Herken je dit ? 

Je maakt deel uit van een zelforganiserend team. In de teamdynamiek hapert iets. Mensen raken gedemotiveerd, zijn vaak afwezig. Het raakt niet opgelost enkel met de Agile en Scrum processen. Er is iets op een diepere laag dat aandacht vraagt. Gespecialiseerde coaching is nodig. In een teamcoaching werken we op de menselijke kant van de teamcohesie. Om als team samen je missie te realiseren is onderling vertrouwen de basis. Vertrouwen creëer je door met mekaar open en oprecht te praten over wie je in essentie bent en waar je van wakker ligt. Pas wanneer er vertrouwen is durft een team ook moeilijke gesprekken aangaan. Die moeilijke gesprekken zijn nodig om niet alleen de ratio, maar ook het gevoel op tafel te krijgen. Wanneer teamleden zich gehoord voelen kunnen ze zich echt engageren voor het gezamenlijk doel.

Hoe kunnen we je helpen?

In een één of tweedaagse teamcoaching brengen we je team dichter bij mekaar. We werken aan een gedragen visie voor de toekomst: Hoe willen we als team verder ontwikkelen? We zorgen ervoor dat teamleden mekaar beter leren kennen als mens. We zetten de eerste stappen in het geven van wederzijdse feedback die verder gaat dan de veilige comfortzone.
Als ervaren en neutrale facilitator zorgen we voor een veilig omkaderde setting waarin ieder zich kwetsbaar kan tonen. Je krijgt oefeningen en structuur om de volgende stap in openheid en dus maturiteit te zetten.
In de teamcoaching werken we als partner van de leidinggevende en zorgen we ervoor dat de groep in zijn eigen kracht blijft. Als teamleider  krijg je feedback en coaching  hoe je zelf kan bijdragen aan sterke teamcohesie.

Wanneer ?
Je hebt een team dat vrij nieuw is, of waar recent nieuwe teamleden bijgekomen zijn
Je voelt dat teamleden terughoudend zijn om mekaar aan te spreken en feedback te geven.

Hoe werkt het concreet ? 

Dit zijn de stappen die we nemen bij Teamcoaching:

  • Tijdens een intakegesprek van 1,5 à 2 u verkennen we de situatie van je team en je vraag
  • De teamcoaching duurt meestal 1 dag.

 

 

Ja, ik wil graag bespreken hoe teamcoaching ons kan helpen